Шествие в подкрепа на Украйна: Не сме неутрални!

Протестиращите оставиха стари обувки в памет на жертвите на войната
Обновена: 7 апр 2022 20:10 | 7 апр 2022 19:33, Анисия Иванова
378

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Мирно шествие в подкрепа на Украйна се проведе тази вечер в София. Събитието е под надслов "Не сме неутрални". Основното искане на организаторите е изпращането на военна помощ за Украйна.

Повод за протеста са убийствата на цивилни в Буча.

Още по темата

Шествието започна в 18.30 часа пред храм-паметника "Александър Невски" и завърши пред Паметника на Съветската армия. Протестиращите разпънаха големи български и украински знамена.

Шествието премина и през Руския културно-информационен център, където протестиращите оставиха стари обувки в памет на жертвите на войната.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
3
 
12
 
! Отговори
Стьопка Бандера преди 2 години
Който не се смята неутрален да слага каската, да взема кремъклийката на прадядо и да върви да мре заради хатъра на *** Зеленски, Яценюк, бандата около тях и западните им господари, за които кръвта на украинци и руснаци не струва пукната пара.
286
2
 
9
 
! Отговори
Свабоден донбас преди 2 години
Каде видяхде да има повече хора бе, неможете и да броите даже. България не я зясяга това, ако бяхме умни щяхме да водим политиката на цар Борис 3-ти и да се облажим и от истока и от запада. Не само това но вие не знаете за мрасотийте които правят украинзите в страната си и с хората си. Има снимки на вързани за улечни лампи идрвета мъже,жени и деца много от тях бити тежко заради съмнение че са руски саботьори. Да не говоря за убитити българи през 2014 и 2015 и осквернените български паметници.
285
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обратното е...сайта е превзет от украински нацисти и расисти.На някои даже им личи,че не са българи.А комунисти дали има още ?В България няма.В Русия не знам.Комунизмът отдавна си отиде,а жалкото е,че в Украйна и Русия има фашизъм и нацизъм.Нас тук глобализацията ни гонеше,а те там си живеят още във ВСВ.
284
8
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Това е сайта на платените руски ***. Не случайно ги хакнаха в първите дни на войната. Такива статии целят да ги представят неутрални, но от коментарите се вижда какво вмирисано комунистическо сборище е тук. Затова обичам да провокирам троловете.
283
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Като не сте неутрални вървете да се биете в Украйна" - А вие като развявате руски знамена и целувате портрета на Путин, защо не отидете да се биете за червената армия?
282
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"***" не могат да съберат и половината от този протест, колкото и пачки да извадят. Такива платени партии, като ***, БАтака, БСП и МИР трябва да се забранят. Имат късмет че сме демокрация, а не сме като в Русия. Във времена на криза и война се вижда кой е свободен и кой е продажник.
281
14
 
25
 
! Отговори
Стамат преди 2 години
Ми не сме неутрални,на страната на Русия сме.Шествието ви беше напразно.
280
8
 
22
 
! Отговори
Е, и? преди 2 години
Разпознах 2-3 от присъстващите от последния прайд. Явно НПО-тата не са профилирани и статистите се все едни и същи.
279
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вызражданье завидяха, че този митинг е в пъти по-голям от техния и се дерат ли, дерат. ) ----///------ Не в пъти, а поне 10 пъти
278
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По колко плащат да ида и ас
277
2
 
25
 
! Отговори
Без мнение преди 2 години
Аз съм на мнение, че нещата никога не са такива каквито изглеждат. И запада , и Русия използват пропаганда и не може да сме сигурни къде точно е истината. Само си губим времето и емоциите. Войната си е гадна , независимо дали е в Украйна, Сирия, Мали и т.н. Нека се съсредоточим към нашите проблеми- един куп луди....алкохолици, комарджии, крадци- голяма част от обществото. Как да се справим с тях? С ромите? Нещо новото правителство изобщо не ги е коментирало. Проблем с демографията иначе имаме...
276
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 333 и 335 оооо не допуснал съм правописни грешки в коментарите на новинарски сайт, не звучи като болка за умиране. Вие сте като тези *** във facebook дето поправят хората за една правописна грешка, че да си нахранити егото и все пак нямате аргументи срещу това което казвам. И се сетих за още един човек Scott Riter бифш морски пехотинец, според него буча е направена от украинците, но и той е платен най-вероятно или пък е руски агент, абе оставям вие да мислите оправдание.
275
9
 
3
 
! Отговори
До 330 преди 2 години
Пише се журналисти, ютубъри, а не журналистА, ютубърА, елементарни правила от 7 клас. Вторият случай е окончание за неодушевени обекти. Телефонът бил виновен за твоята неграмотност. Ядат, маце, не ядЪт, ако става дума за ядене. Като ти е виновен телефонът, не го ползвай да се излагаш. Твоята Гунчева се оправда с "ирония", ти с телефона, на вас от Възраждане, все нещо друго ви е виновно, че сте учили-недоучили.
274
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 330 Много хора пишат от телефон, но не правят твоите грешки. Те са елементарни. И да аргумент е. Хора, които не четат книги и пишат неграмотно, не могат да учат другите. Те повтарят чужди мисли мотамо. По това си личите всички възрожденци.
273
20
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Русия е агресор, нахлула в чужда територия , убива цивилни , и срива цели градове със земята...заедно с болници , детски градини и жилищни сгради! Достатъчно е да се види какво е направила с Мариупол и аналогията със Сталинград, Грузия , Алепо ...излиза във всеки човек , с поне малко съвест! Всичко останало е платена демагогия! Фашистите са във Кремъл!
272
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето още няколко човека които ще кажят истината за конфликта: Richard Medhurt, Anne-Laure Bonnet, The new Atlas и Dr. Steve Turley.Но и те сигурно са платени или лъжат, чудя се какво извинение ще имислите само и само да стане вашето. Вие нямата свое свободно мислене повтаряте като папагали ,,Русия лоша" Русофобите винаги намират някоя глупост да чоплят или ще е някява невярна историчека глупост прочели незнам си къде, или ще плямпат пълни недомисленици от омраза,завист и глупосн
271
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДоАнонимен 327 Съжалявам за допуснатите провописни грешки но пиша от телефон, не че има значение защото да посочиш провописна грешка на някого в интернет не е аргумент нито те прави да изглеждаш по умен.Да хората нищо не знаят и ядът това което им даде медиите, а то не е много вкусно така да се каже. Но попеже съм добър ще ти дам няколко истински журналиста и утюбъра които дават истината на хората и не ми използвай жалкото извинение, че те са платени: Patrick Lancaster, Graham Philips, iEarlGrey
270
4
 
8
 
! Отговори
До Д. Иванова преди 2 години
Ако спреш алкохола, може и да се освестиш. Цяла нощ в кръчмата , после - айде у форума. Има зелева чорба, има хапчета, има леден душ. Тръгнала да пияна глава да се излага. Трета фаза - сама си говориш и си вярваш.
269
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Д.ИВАНОВА - Спри се, мари! Кой те пита? Отивай в Раша като не искаш. Тук е ЕС и НАТО. Не сме врагове на себе си, копейкинке! Скоро ще ви забраняват. Марш при Митрофанова! Жалка маргиналка! ТЕЛКА ли ити спряха или помощите, че квичиш тука на уми-рачка?
268
11
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 323 преди 2 години
Неграмотничке, като вземеш 8 клас, тогава се изказвай. Хвани се на работа, като искаш пари. Не завиждай на бежанци, да не те сполети участта им. Внмивай какво си пожелаваш. Като си неутрална, защо вееш руски знамена, м? Като си за свобода на словото, защо искаш да закрият медиите? Пиши си в путинските форуми, там ще ти е комфортно. Светът според теб не знае АБСОЛЮТНО НИЩО за путинската агресия и трябва ти да му съобщаваш. Путин кога те назначи за говорител? Айде у лево!

Спонсорирани публикации